073 68 40 834 levertijd Voor 12.30 uur besteld, morgen in huis

Tigo

Tigo

Tigo Energy is een Amerikaans bedrijf opgericht in 2007 in Silicon Valley. Deze optimizer fabrikant focust zich op de ontwikkeling van smart-module optimizer technologie voor de zonne-industrie. Met activiteiten in de VS, Europa, Japan, China, Australië en het Midden-Oosten is het een sterk opkomende speler in de optimizer technologie. Tigo werkt samen met Tier 1 module- en omvormer fabrikanten. Hierdoor sluiten de producten feilloos aan op de bestaande stringomvormers waaronder Goodwe (DNS en DT series tot 10K) en SMA. Zonnepanelen kunnen nu flexibel met aanvullende functionaliteiten worden uitgerust. Op deze manier kan de energieopbrengst doelgericht worden verhoogd, terwijl de investeringskosten laag blijven.

Op dit moment levert Natec de TS4-A-O Optimalisatie, zowel enkel als duo functionaliteit. Door de minder presterende panelen (door schaduw) te voorzien van een optimizer, wordt de opbrengst doelgericht verhoogd tegen relatief lage kosten. Het systeem wordt hierdoor gedeeltelijk geoptimaliseerd in combinatie met een stringomvormer. Door het toevoegen van deze optimizers, hebben de niet-geoptimaliseerde panelen geen nadeel meer van de beschaduwde panelen. Om gebruik te kunnen maken van de monitorings- en veiligheid functie dienen meerdere producten aangeschaft te worden. Vraag Natec naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de prijzen? Deze vind je hier nadat je bent ingelogd

Producten

De voordelen van Tigo

Tigo en GoodWe werken samen om een omvormer met geïntegreerde CCA te ontwikkelen. Hierdoor zijn nog minder producten vereist om gebruik te kunnen maken van de Tigo toepassing waardoor investeringskosten nog lager zijn. Door een GoodWe omvormer met geïntegreerde CCA  aan te schaffen, vindt monitoring alleen in het GoodWe portaal plaats. Dit is een voordeel ten opzichte van het los aanschaffen van een CCA waarbij het twee monitoringsportalen zijn.  De ontwikkeling van de GoodWe omvormer met geïntegreerde CCA is op dit moment nog in volle gang.

Tigo Energy | Installation course
  • Flexibel toepasbaar op meer dan 2000 omvormers van meer dan 80 fabrikanten
  • Samenwerkingen met Tier 1 module- en omvormerfabrikanten
  • Pas alleen de functionaliteiten toe die een zonnepaneel nodig heeft
  • Lage investeringskosten
  • Opbrengstverhoging bij gedeeltelijke schaduwvorming
  • Flexibel toepasbaar op alle standaard zonnepanelen

Meer weten? Bekijk de video’s

TIGO: Interview with Zvi Alon, CEO, about optimizers

TIGO: Interview with Zvi Alon, CEO, about Rapid Shutdown

TIGO: Interview with Mirko Bindi about TS4A product

Geef 24/7 je bestelling door

Schrijf je in voor onze solar e-mailnieuwsbrief:

Natec verwerkt je gegevens veilig. Privacy Statement